Systém ADLER Pigmolux na míru průmyslové výrobě nábytku

Jaký vzhled povrchů potřebujete pro Váš průmyslově vyráběný nábytek? Jemně strukturované? Extra matné? V krémové, pistáciově zelené nebo zářivě purpurové? Ať už chtějí výrobci nábytku, kuchyní a dvířek (a jejich zákazníci) cokoliv: povrchové úpravy pro průmyslovou výrobu nábytku z řady Pigmolux společnosti ADLER splňují všechny požadavky! A to bleskově – protože nyní budou zpracovatelé dostávat svůj produkt dokonale přizpůsobený potřebám jejich výroby ještě rychleji a flexibilněji: díky decentralizovanému vzorkování!
6. 9. 2023

„Pigmo“ znamená barvu, „Lux“ sílu světla: tyto pojmy dohromady tvoří nejúspěšnější a nejoblíbenější řadu průmyslových barev od předního rakouského výrobce barev ADLER. Nespočet výrobců nábytku, známí výrobci kuchyní, společnosti specializované na výrobu dvířek po celé Evropě. Ti všichni spoléhají na rozmanitý systém laků a barev vytvrzujících UV zářením od tyrolského výrobce ADLER pro vysoce kvalitní a odolné povrchy v těch nejkrásnějších barvách.

1- nebo 2-složkový


„Na výběr jsou v zásadě dvě varianty produktů: Pigmolux DC a Pigmolux HQ,“ vysvětluje Daniel Pesserer, vedoucí divize nábytkářského průmyslu ve společnosti ADLER. Pigmolux DC - tedy "Dualcure" - vytvrzuje dvěma různými mechanismy: jednak ozářením UV světlem, ale jednak klasickým síťováním tvrdidlem. To má obrovskou výhodu v tom, že i ty části výrobku, které nejsou dostatečně osvětleny UV lampami - jsou i přesto zcela zesíťovány. To znamená, že i trojrozměrné dílce lze lakovat Pigmoluxem DC. „Pigmolux DC lze stejně snadno použít jedno složkový a pouze vytvrdit zářením – jak je často požadováno pro efektivní lakování bílých dveří nebo panelů,“ zdůrazňuje Pesserer. Oba způsoby zpracování však shodně zajišťují vysokou mechanickou a chemickou odolnost, vynikající odolnost vůči světlu a dobrou plnivost lakovaných povrchů.

„Cesta“ v závodním autě


Pokud však oceňujete vysokou stohovatelnost a tedy efektivní zpracování a také maximální odolnost, zvolte systém Pigmolux HQ (zkratka High Quality). Jeho provedení je takříkajíc „sporťákem mezi UV laky“. Snadno s ním lze například nalakovat zapuštěné hliníkové zapuštěná úchytky a na čistě bílých plochách nemají šanci ani skvrny od kávy či červeného vína. Mnoho výrobců tak aktuálně přechází na super systém ADLER Pigmolux HQ.

Rozmanitost variant


Co mají oba systémy společné, je jejich univerzálnost: „Pigmentový lak můžeme přizpůsobovat představám zákazníka téměř neomezeně. „Jsme skutečně flexibilní, pokud jde o úroveň lesku, viskozitu, strukturu a samozřejmě barvy – a tuto flexilbilitu můžeme nyní nabídnout zákazníkům i decentralizovaně u našich dceřiných společností společností v Beneluxu, Švýcarsku, České republice a na Slovensku, v Itálii a Polsku. “ zdůrazňuje Pesserer. Ať už jde o systém s efektem proti otiskům prstů, velmi speciální strukturou povrchu nebo  speciální odstín – každý zákazník dostane perfektní systém na míru pro svoji výrobu nábytku!

ADLER - V našich žilách proudí barva

Se zhruba 720 zaměstnanci je ADLER předním rakouským výrobcem barev, laků a prostředků na ochranu dřeva. Společnost založenou v roce 1934 Johannem Berghoferem, dodnes rodinný podnik, řídí ve třetí generaci Andrea Berghoferová. Téměř 21 000 tun barvy každoročně opouští továrnu ve Schwazu a dostává se k zákazníkům ve více než 30 zemích po celém světě. ADLER má distribuční společnosti v Německu, Itálii, Polsku, Holandsku, Švýcarsku, České republice a na Slovensku; jediným výrobním místem je ADLER-Werk Lackfabrik ve Schwazu / Tyrolsku (AT). ADLER je první společností ve svém oboru, která je od roku 2018 100% klimaticky neutrální. Společnost ADLER snížila svou ekologickou stopu na minimum pomocí mnoha opatření. Zbytkové emise, kterým se i navzdory všem těmto opatřením nelze vyhnout, kompenzuje společnost ADLER koupí uznávaných certifikátů o ochraně klimatu, čímž pomáhá financovat nové projekty v oblasti ochrany klimatu.

© by adler-lacke.com